ניצחנו! המאבק הצליח!

תושבי גבעתיים חברי מכבי יחזרו לקבל שירותים גם בשיבא - תל השומר

רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים בניצחון היסטורי מול קופ"ח מכבי לאחר שזו נקטה במהלך לא חוקי של אפליית תושבי העיר.

אמש 1.8.22, התקבלה החלטה סופית ע"י בית הדין האזורי לעבודה בת"א, זאת לאחר מאבק בן חצי שנה בין ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק, לצד הרשויות המקומיות קריית אונו, יהוד-מונסון, אור יהודה, גני תקווה וסביון, אל מול קופ"ח מכבי. בית הדין האזורי לעבודה בת"א, קבע כי קופ"ח "מכבי" נדרשת בפרק זמן של 90 יום, לשקול מחדש את ההחלטה ולערוך דיון בעניין עם משרד הבריאות. במהלך תקופת זמן זו ועד שתתקבל החלטה מחודשת יימשך ההסדר הקודם לפיו- קופ"ח מחויבת לאפשר לכלל מבוטחיה את הגישה לקבלת שירותים רפואיים בביה"ח שיבא בתל השומר. כמו כן, "מכבי" תישא בהוצאות התובעים.

בראשית חודש פברואר הודיעה קופ"ח מכבי באופן חד צדדי, כי מבוטחי הקופה לא יוכלו לקבל שירותי בריאות מבית החולים שיבא (תל השומר) לאלתר. יום למחרת, הודיעה הקופה כי שתי הערים השכנות לגבעתיים; בני ברק ורמת גן, יוחרגו מהמהלך ותושביהן יוכלו להמשיך לקבל את השירותים, כפי שהיה עד כה וללא כל שינוי.

רפואה מכבי

בעקבות הודעת קופ"ח "מכבי" לא לאשר למבוטחיה המתגוררים בגבעתיים לקבל שירותי בריאות מטעם ביה"ח שיבא בתל השומר, הוביל רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים, מהלך ארצי לגיבוש פיתרון לסיום המשבר. קוניק, רתם לצידו את ראשי הרשויות המקומיות של קריית אונו, יהוד-מונסון, אור יהודה, גני תקווה וסביון, יחדיו ניסו הצדדים להגיע להסכמות באמצעות הידברות וכלים גישוריים, בין היתר, נשלח מכתב לשר הבריאות עם דרישה להתערב בהחלטה. לאחר שכל הניסיונות ספגו כישלון, החליטו ראשי הרשויות השותפים לתביעה, שלא נותר אלא לעבור לאמצעים משפטיים.

כתב התביעה העלה מספר רב של טיעונים כנגד ההתנהלות מצד קופ"ח "מכבי" והן מצד משרד הבריאות, כשמרכז התביעה עסק באפליית מבוטחים. כתב התביעה הציג גם את האבסורד בהפיכת בריאות התושבים לכלי במאבקים הכלכליים בין הקופה לבית החולים, זאת לצד טענות משפטיות אחרות הנוגעות לפגיעה בשירותים של תושבים המתגוררים בגוש דן.