נאום מנצח

בתחרות "הנואם הצעיר" נאמו תלמידי גבעתיים על מנהיגות, שקרים ודעות קדומות. השנה לראשונה נאמו התלמידים גם בשפה האנגלית.

הנועם הצעיר

השבוע התקיימה תחרות "הנואם הצעיר" בהובלת מועדון "רוטרי" ובשיתוף מנהל החינוך, הנוער והצעירים בעיריית גבעתיים. באירוע, שהתקיים בתיאטרון גבעתיים, השתתפו  תלמידים מבתי הספר היסודיים אמונים, בורוכוב, ברנר, גורדון, יגאל אלון, כצנלסון ושמעוני, ומהתיכונים קלעי ושמעון בן-צבי. הנואמים נדרשו לנאום בקצרה על נושא חברתי או סביבתי, לאחר שבמהלך שנת הלימודים למדו על דרכי הנאום והשכנוע ותרגלו את יכולת הדיבור בפני קהל. השנה, לראשונה בתולדות התחרות בגבעתיים, תלמידים נאמו גם בשפה האנגלית. הזוכים בתחרות בעירונית ישתתפו בתחרות המחוזית של "הנואם הצעיר".

את התחרות הנחו אפרים פרי הר, נשיא לשעבר של ארגון רוטרי ועתידה יערי, מנהלת מחלקת מוסדות חינוך  בעיריית גבעתיים. חבר השופטים כלל את יניב גבורין מנהל תפעול באלביט, יעקב ליפשיץ, לשעבר מנכ"ל משרד האוצר, הדרה רוזנבלום, מנהלת תכניות חינוכיות וחברתיות שבזכות פועלה הדליקה משואה בחגיגות העצמאות ב-2008, ואורי מלכין, מנהל מחלקת חינוך יסודי, שנכנס לאחרונה לתפקידו במנהל החינוך. תלמידי מגמת המוזיקה בקלעי הנעימו את זמנם של הצופים עם קטעים מוזיקליים במהלך דיוני השופטים. בסיום התחרות, העניקו רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים, ושרון פילוסוף, ראש מנהל החינוך, הנוער והצעירים, תעודות לכל המשתתפים ופרסים לזוכים.

אפרים פרי הר פתח את התחרות בדברים לזכרה של אילנה סומך, נשיאת מועדון רוטרי גבעתיים לשעבר, שהלכה לעולמה לפני שבוע. אילנה, אשת חינוך שהייתה תושבת גבעתיים במשך 5 עשורים, השקיעה בקידום תכנית "הנואם הצעיר" בבתי הספר בגבעתיים בשנים האחרונות. באירוע הוקרנה מצגת לזכרה של אילנה עם תמונות שלה עם התלמידים בתחרויות במהלך השנים. ביתה, ליאת סומך גבורין, נשאה דברים ותארה את אמה כ"אישה נמרצת, מלאת תשוקה וחדורת מטרה. היא הייתה מחנכת ומורה משכמה ומעלה, שעסקה עשרות שנים בחינוך מיוחד בדגש על אוכלוסיות מוחלשות. לאחר יציאתה לגמלאות, היא חיפשה נתיבים אחרים לנתינה ולעשייה. בשנת 2008 הצטרפה לארגון רוטרי ותוך זמן קצר היא הפכה לנשיאת הארגון בגבעתיים. מיזם 'הנואם הצעיר', שהפך לפרויקט חייה, שם לו למטרה לקרב את הנוער אל תרבות הנאום תוך פיתוח כושר ביטוי ודיבור בפומבי. אמא האמינה שדרך הקניית ערכים, עידוד השמעת דעה חופשית ולימוד להקשבה – נוכל לבנות חברה טובה ומלוכדת יותר. השנה, בנוסף לנאומים בעברית, נשמע בתחרות גם נאומים באנגלית. כמי שתמיד תכננה קדימה, אמא התכוונה לשלב בתחרות בשנים הבאות גם נאומים בשפה הערבית. "

רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "תענוג היה לראות ולשמוע את התלמידים הנפלאים מציגים מעל הבמה בביטחון רב וברהיטות נאומים בנושאים שונים. ברכות למנצחים ולמנצחות ולכל המשתתפים ולצוותים החינוכיים בבתי הספר שעבדו עם התלמידים והכינו אותם לתחרות. התלמידים והתלמידות שמשתתפים בתחרות קיבלו כלים חשובים לדיבור בפומבי, שימשו אותם בתחנות שונות בחייהם. לפי סקרים רבים, דיבור בפני קהל היא פעולה שמפחידה אנשים רבים, אך  כדי להצליח בכל תחום כמעט, אנחנו נדרשים להציג רעיונות ונושאים בישיבות או בפורומים שונים. הנואם הצעיר היה מפעל חייה של נשיאת רוטרי לשעבר, תושבת העיר, הגב' אילנה סומך ז"ל שנפטרה בשבוע שעבר ולא זכתה לצערנו להנות מיציר כפה השנה. אילנה נבחרה עוד בטרם פטירתה לקבל את תואר יקירת העיר גבעתיים בטקס שיתקיים בהמשך השנה. תודה למשפחתה ולבתה ליאת שהגיעה לאירוע והתעקשה לקיימו למרות האבל הכבד".

הזוכים מכיתות ה'-ו':

• במקום הראשון בקטגוריית הנאומים בעברית זכתה שירה אקראל מביה"ס אמונים שנאמה על מנהיגות. שם הנאום שלה: "מנהיג קטן – שינוי גדול".
  • במקום השני בקטגוריית הנאומים בעברית זכה ענר גיל מביה"ס יגאל אלון, שנאם על עונש מוות.
  • במקום השלישי בקטגוריית הנאומים בעברית זכתה מאיה ביטון מביה"ס ברנר, שנאמה על דעות קדומות.
  • במקום הראשון בקטגוריית הנאומים באנגלית זכה יונתן בריקנר מביה"ס בורוכוב, שנאם על ספורט קבוצתי.

הזוכים מכיתות ז'-ט':

• במקום הראשון  בקטגוריית הנאומים בעברית זכתה רומי אליאס מביה"ס שמעוני שנאמה על דעות קדומות מנקודת מבט אישית.
  • במקום השני בקטגוריית הנאומים בעברית זכתה הלי אשר מביה"ס כצנלסון שנאמה על חשיבה חיובית כדרך חיים.
  • במקום השלישי בקטגוריית הנאומים בעברית זכתה נגה חודיק מביה"ס יגאל אלון שנאמה על אכפתיות.
  • במקום הראשון בקטגוריית הנאומים באנגלית זכתה מאיה בן אריה מביה"ס ברנר, שנאמה  על חשיבה חיובית.
  • במקום השני בקטגוריית הנאומים באנגלית זכתה רומי ששון מביה"ס בורוכוב, שנאמה על מנהיגות בדגש על "מיהו מנהיג?"
  • במקום השלישי בקטגוריית הנאומים באנגלית זכה נדב בר ניב מביה"ס כצלנסון, שנאם על ריבוי אפשרויות בחירה בחיים כגורם שפוגע באושרנו.

הזוכים מכיתות י'-י"ב:

• במקום הראשון בנאומים בעברית זכתה ליאן בן אריה מתיכון שמעון בן צבי שנאמה על שקרים.
  • במקום השני בנאומים בעברית זכתה הדר קרייזמן מתיכון קלעי שנאמה על בעיית מחסור המזון בעולם.
  • במקום הראשון בנאומים באנגלית זכה יואב ספורטא מתיכון קלעי שנאם על אמנות ההקשבה.