נערה ללא שם

תלמידי התיכונים בגבעתיים צפו בהצגה חינוכית בנושא פגיעה מינית

תלמידי התיכונים בגבעתיים צפו בשבוע שעבר בהצגה "נערה ללא שם" בתיאטרון גבעתיים. מחלקת הנוער במנהל החינוך, הנוער והצעירים, בשיתוף אור-לי ניב, סגנית ראש העירייה ומחזיקת תיק הנשים, ארגנו את הפעילות לכל שכבות י"א וי"ב בעיר. מדובר בהצגה חינוכית מקורית של עמותת "תודעה" העוסקת בסיכון לפגיעות מיניות ומניעת אלימות מינית במרחבים שונים של החיים. במרכז ההצגה מוצגות תחנות בחייה של הגיבורה, שהופכת מילדה נורמטיבית ושמחה לנערה החווה ניצול, מתמודדת עם מצוקה ומגיעה בסופו של דבר מדרדרת לזנות. ההצגה עוזרת לדבר על פגיעה מינית ועל ההשלכות שלה, לקבל כלים לזיהוי, סיוע והתמודדות עם בני נוער שחוו פגיעה מינית.

באדיבות עיריית גבעתיים

עמוס נימני, דוקטורנט למגדר באונ׳ בר אילן ומנחה בעמותת תודעה, עופר פיפר, יוצר ההצגה ושחקן, ושני דרורי, שגילמה בהצגה את הגיבורה הראשית, שוחחו עם התלמידים על חשיבות ההסכמה החופשית וההדדיות בקשר מיני. בדיון שקיימו המנחה והשחקנים עם התלמידים עלו סוגיות סביב יחסי כוחות, ניצול סמכות, לחץ חברתי ועוד. התלמידים נשאלו אלו בחירות יכולים היו הגיבורים לעשות – על מנת לשנות את מסלול חייהם, הן הנערה, והן הנערים בסביבתה. אחת הסוגיות בהן עסקה ההצגה היא יכולתנו לפקוח עיניים, לקלוט מצוקה, לנהוג בחמלה בסיטואציות חברתיות, ולהימנע משיח שיפוטי שמעצים שמועות וסטיגמות על הזולת.

שרון פילוסוף, ראש מנהל החינוך, הנוער והצעירים: "חשיבותה של ההצגה היא בהעלאת המודעות בקרב נערים ונערות למקרים של פגיעה מינית, ניצול וציפיות חברתיות – שפוגעות בנשים וגברים ומונעות התבגרות תקינה מבחינה רגשית, פיזית וחברתית. תפקידנו במערכת החינוך – הפורמלית והבלתי פורמלית לזהות מקרי סיכון כאלו, לאפשר דלת פתוחה תמידית, פנייה למורה, לרכז/ת או  למבוגר/ת משמעותי/ת אחר, ללוות ולסייע בכל שנדרש."

באדיבות עיריית גבעתיים