גבעתיים מטפסת במדד השקיפות

העיר גבעתיים מדורגת ברמה A+ עם ציון 95 במדד השקיפות לשנת 2021

עמותת שקיפות בינלאומית ישראל - שבי"ל מקיימת מזה 13 שנה את מדד השקיפות באתרי הרשויות המקומיות. מדד 2021 בוחן את שקיפות המידע המתפרסם באתרים הדיגיטליים של 76 ערים בישראל, על פי 109 קריטריונים במסגרתם נבחנת שקיפות המידע לציבור, בין היתר, בתחומים של תכנון ובנייה, רישוי עסקים, מכרזים, תקציב, רכש, סביבה וחירום. כמו כן, נדרשת שקיפות המידע בפרוטוקולים של ישיבות המועצה, בפרוטוקולים של ועדות תכנון ובנייה ומידע בתחומי פעילותן של חברות ועמותות עירוניות.

נתוני המדד שפורסמו מספרים כי גבעתיים שיפרה את הציון שלה מ-88% ל-95% ובכך הגיעה לרמת A+ של המדד – הרמה הגבוהה ביותר.

מתוקף העלייה בציון, גבעתיים ניצבת בשורה אחת בצמרת המדד מבין הערים הבינוניות  וכמו כן בצמרת מחוז תל-אביב והמרכז.

רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "מדיניות העירייה ועובדיה מתכתבים בצורה טבעית וכנה עם עקרונות המדד; שקיפות, נגישות ושיח גלוי עם תושבי העיר הם חלק בלתי נפרד משגרת העבודה ומשאבים רבים מושקעים לטובת שיפור וייעול התהליכים המקוונים מול אגפי העירייה. עלייה של 7% במדד הינה תוצר ישיר של העבודה שכבר נעשתה, ונמשיך לבצע פעולות על מנת להשיג את חמשת האחוזים הנותרים עד להשלמת השקיפות באתר הרשות."

גבעתיים ממשיכה לטפס במדד השקיפות לרמת הדירוג הגבוהה ביותר